Kick-ass boekentips op webste KickAss Leven

Voor KickAss Leven schreef ik twee boekentips. De eerste over het boek Ik ken mijn ikken; ontdek andere kanten van jezelf  en de tweede over het boek Op de bank.

Ik (k)en mijn ikken

Het boek Ik ken mijn ikken; ontdek andere kanten van jezelf is geen leesboek, maar meer een oefenboek. Het is geschreven Karin Brugman, Judith Budde en Berry Collewijn, alle drie experts op het gebied van coaching. Let op! Het boek is alleen voor mensen die niet bang zijn voor een beetje zelfreflectie! In het boek wordt uitgelegd dat je verschillende ikken hebt, verschillende kanten die allen potentieel positief kunnen zijn. Met behulp van het boek ga je het gesprek aan met jezelf (voice dialogue). Meer over het boek vind je hier.

Op de bank

De tweede boekentip gaat over het boek Op de bank van Florien Vaessen. Het kocht het boek na het lezen van het artikel Opgebrand? Dat ligt dus niet alleen aan jou op NRC.nl. Overigens blijft het boek een aanrader, gezien het feit dat burn-outs en werkdruk momenteel veel in het nieuws zijn. Florien vertelt haar eigen verhaal, maar omdat ze terugblikt doet ze dit op een hele rationele manier. Hierdoor is dit boek juist uitermate geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met overspanning en burn-outs. Florien weet alles zo te beschrijven en uit te leggen, dat het voor deze mensen enigszins begrijpelijk wordt wat zo iemand meemaakt.