In de torenkamer van de brandweer

Naast 'het centrum' van Leidsche Rijn in Utrecht staat een blok beton. Hoog en grijs steekt hij boven alles uit. Ik zie hem elke dag vanuit het raam en fiets er bijna iedere dag langs. Het is het gebouw van de brandweer, zoveel weet ik, want dat staat in grote rode letters op het gebouw. Ook zie je op de begane grond de brandweerwagens klaar staan. Maar wat gebeurt er verder dan allemaal? Wat gebeurt er helemaal bovenin? Lijkt me niet heel handig om als brandweerman of-vrouw acht verdiepingen omlaag te rennen wanneer het alarm afgaat. 

EigenLR magazine

Ik kreeg de kans om dit uit te zoeken. Voor het zomernummer van EigenLR magazine zocht ik contact met de brandweer, of eigenlijk met Veiligheidsregio Utrecht (VRU), want het blijkt een van de hoofdkwartieren van VRU te zijn. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding; van begane grond tot aan de bovenste verdieping. En daar heb je een mooi uitzicht! Voor het magazine had ik maar beperkt ruimte voor tekst en foto, maar het was zo interessant dat ik er met gemak meer over had kunnen vertellen. Er gebeurt achter de schermen veel meer dan ik had kunnen bedenken. Wat? Dat lees je natuurlijk in het magazine zelf. Je kunt het magazine gewoon online lezen

EigenLR_Zomer_web-0420.jpg

Nog even de aandacht!

Momenteel vraagt de brandweer aandacht voor de brandveiligheid bij je thuis. Waarom? Vanwege het schokkende feit dat er hier in Nederland elk jaar zo`n 8000 woningen afbranden. Dat zijn er gemiddeld 22 per dag. In Utrecht ontstaat zo`n driekwart door stoken, koken of door elektrische apparaten. Kunnen we dus wat aan doen!

A6 kaart achterkant.jpg