Op bezoek bij BMW Mini

Na verschillende huiswerkopdrachten is het nu weer tijd voor een abstracte fotoserie. De vorige keer, tijdens de basiscursus fotografie, heb me uitgeleefd onder de bomen. Verrast door het resultaat en de plezier die ik eraan beleefde, kwam ik erachter dat ik abstract fotograferen best heel leuk vond. Ik had dus erg veel zin in deze nieuwe opdracht!

De opdracht: autodetails

De opdracht luidde als volgt:

Fotografeer autodetails. Maak een serie van5 abstracte foto’s. Zorg voor een spannend lijnenspel en vlakverdeling. Let goed op reflecties, wil je ze wel of niet?

Oke! Abstract, spanning, lijnenspel… je denkt dan al snel aan hele strakke foto’s van de lijnen op de motorkap of zijkant. Dat wilde ik dus NIET. Onder de motorkap dan? Interessant…maar ook dat levert donkere plaatjes op. Ik wil kleur! Ik wil ‘zachte’ foto’s. Tijd om op pad te gaan.

Naar de autodealer

Het mooie weer is helaas voorbij, maar zelfs zonder regen zijn de meeste auto’s niet spik en span. Gelukkig was ik van harte welkom bij de BMW-dealer in Utrecht. Bepakt, bezakt en met regenbroek ging ik op weg en belandde ik een deur verder bij BMW Mini. Gelukkig was ik ook daar welkom.

Ik wist nog niet precies wat ik wilde gaan fotograferen, dus ben ik maar gewoon begonnen. De ruimte waarin de auto’s stonden bevatte verschillende lichtbronnen: van normale lamplicht tot gele TL-buizen. Dat was lastig, maar gaf ook mooie reflecties op de auto’s. Hoe meer rondjes ik rond de auto’s liep, hoe meer kleur ik zag verschijnen. Het is eigenlijk net als wanneer je ’s nachts naar de sterren kijkt: eerst zie je alleen de meest felle sterren, maar wanneer je langer kijkt zie je er steeds meer. Uiteindelijk blijkt de hele hemel bezaait met sterren.

En als je er dan toch bent

Natuurlijk ontkom je er dan niet aan om ook andere foto's te nemen. Buiten regende het toch pijpenstelen, dus wanneer je dan toch op bezoek bent...Hier dan toch een aantal 'typische' strakke foto's.

Bedankt BMW Mini voor de gastvrijheid!