Alleen op vakantie naar Málaga

Volgens mij was het begin oktober dat ik tickets voor Málaga spotte voor €40,- retour. Koopje dacht ik! Snel op zoek naar iemand met een Raboscanner (moet dringend overstappen op een duurzame bank trouwens) voordat die tickets weg zijn. Maar hoe vind je iemand die zo spontaan met je mee kan op reis? Het antwoord is: niet. Twee jaar terug besloot ik voor het eerst een weekje alleen op vakantie te gaan en dat beviel me prima. En dus stond niets, op de Raboscanner na, mij in de weg om eind november naar Málaga te vliegen voor wat zonlicht en zeelucht.

Verwarring en ergenis

Paspoort.jpg

In oktober vloog ik samen met mijn vriend naar Pisa. Luchtvaartmaatschappij: Ryanair. Budget dus. Voor een vakantie van vijf dagen heb je niet al te veel nodig, maar ook in Pisa was het herfst, dus behalve onderbroeken moest er ook wat warme kleding mee. Wanneer je bij Ryanair meer mee wilt nemen dan alleen je handtas, moet je extra betalen. Je ticket verandert vervolgens in een Priority-ticket.

Dan nu de grap. Wanneer mensen Priority zien staan, verwachten ze een voorkeursbehandeling, wij ook toen we naar Pisa vlogen. Extra handbagage kost echter maar een paar euro. Resultaat: zo’n 75% boekt extra handbagage en heeft dus een Priority-ticket. Dit resulteert in een lange rij onder het Prio-bordje, veel verwarring, verbazing én ergernis.

Wachten op een bankje

Voor 3,5 dag Málaga besloot ik geen koffertje bij te boeken en dus had ik een Non-Priority-ticket. Bij de gate ontstond wederom verwarring: Wat is nu de Priority-lane? Is die lange rij écht Priority? Hoe kan iedereen Priority hebben? Er klopt iets niet! Er vormde zich een lange rij staande en verontwaardigde mensen. Ondertussen sloeg ik linksaf naar het Non-Priority gedeelte vol banken om op te zitten en een handjevol mensen die zich verward bleven afvragen of zíj wel op juiste plek stonden (zaten).

Non-Priority is de nieuwe Priority

Het vliegveld is namelijk zo ingericht dat er in het Non-Prio-gedeelte veel meer mensen passen. En aangezien die pas later mogen boarden, zijn er banken om op te wachten. Er is echter maar een klein gangetje voor Priority aangezien het idee natuurlijk is dat zij ‘gewoon’ kunnen doorlopen. Ik mocht natuurlijk wel pas boarden nadat Priority was ingestapt, maar ik had niks te klagen, want ik zat heerlijk te wachten op mijn bankje.

3 uur later stapte ik ontspannen het vliegtuig uit de zon in. Laat het genieten beginnen!