Wonen in het centrum van Leidsche Rijn

Eind januari interviewde ik Miriam Weber, adviseur Gezonde Leefomgeving bij Gemeente Utrecht, voor het Leidsche Rijn Magazine. Alleen over haar werk zou al een mooi artikel geschreven kunnen worden, maar ik kwam voor haar huis. Miriam woont sinds april vorig jaar in ‘het centrum’ van Leidsche Rijn.

In eerdere edities leerde ik de VoorleesExpress, Fotoclub Leidsche Rijn, Utrecht Natuurlijk en Veiligheidsregio Utrecht (VRU) kennen. En stond ik zelf in het magazine na het afronden van de fotografieopleiding.

Hét centrum

Voor wie niet weet wat Leidsche Rijn Centrum (LRC) is. Het is een groot winkelcentrum in Utrecht. Leidsche Rijn is geen aparte stad, het is een woonwijk in Utrecht. Naast de bekende Jumbo Foodmarkt, bekende winkels zoals H&M en Hünkemöller en horeca zoals Starbucks, Vapiano en Bagels & beans, zijn er 762 appartementen. LRC is sinds de plannen regelmatig in het nieuws en de meningen zijn verdeeld. De een vindt het mooi, de ander afschuwelijk. De een vindt het geslaagd, de ander een fiasco. De een vindt het bij Utrecht horen, de ander vindt het geen Utrecht meer.

Woonkamer Leidsche Rijn Centrum

Het magazine

Hoe is dat dus? Wonen in het centrum? Dat lees je natuurlijk in het magazine, maar ik kan je wel zeggen dat het appartement zelf mooi, licht en ruim is. Miriam woont er nu al een jaar, en sinds september woont ze er samen met haar vriend.

De inrichting is nog niet af. Miriam vertelde over de toekomstige projectjes; het ophangen van foto’s en de zoektocht naar kunst voor boven de bank. Maar Miriam is veel in het buitenland en dus zullen ze nog lang kunnen genieten van het appartement dat met de week meer hun eigen plekje wordt.

Dank voor het mooie artikel; echt leuk om te lezen, te bewaren, als een soort kadootje!
— Miriam Weber
LR Magazine Lente-0140.jpg