Goes trekt volle zalen

‘Kun je volgende week dinsdagavond komen fotograferen? In Goes?’ Mmmm…in Goes. Dat ligt ehh… zo’n 155 kilometer verderop. De reistijd is langer dan de duur van de opdracht zelf! Maar ach waarom niet! Je kunt niet alle opdrachten aannemen die op je pad komen, maar soms is het toch goed/leuk om een opdracht aan te nemen, ondanks het aantal bochten waar je jezelf door moet wringen. En dus reed ik met een leuk muziekje aan naar Goes voor de Reuma Inspiratie Avond van de Nationale Vereniging Reumazorg Nederland.

Lees hier het verslag van de avond.

In de rij voor de soep

Nu was het niet de eerste keer dat ik een Reuma Inspiratie Avond bijwoonde. Begin dit jaar, toen er sneeuw lag, glibberde ik naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. En hoewel ik me met gezonde tegenzin de weg op waagde, was er een groot gedeelte van de mensen die besloot dat niet te doen en was de zaal niet helemaal vol. In Goes was het vorige week echter prachtig weer. Precies op tijd kwam ik aan op de locatie en kon maar enkele stappen naar binnen zetten voordat ik tegen een rij van mensen aanliep. Een rij voor de entree die vloeiend overliep in een rij voor de soep en broodjes. Daarna een mierenhoop van mensen die enigszins verdwaald zochten naar een plek om de soep zonder morsen te kunnen eten.

Communicatiespecialist Carla Schenk laat patiënten/bezoekers aan het woord

Communicatiespecialist Carla Schenk laat patiënten/bezoekers aan het woord

Manusje van alles

Wanneer je als fotograaf wordt ingehuurd bij een evenement, weet je eigenlijk vrij weinig van de organisatie. Je vraagt vooraf naar de informatie die je zelf nodig hebt, maar op de vraag ‘Hoeveel broodjes mag ik?’ heb je waarschijnlijk geen antwoord. Maar dit soorten vragen krijg ik wel en dat vind ik eigenlijk wel leuk én een goed teken! Het is leuk om een praatje te maken en mensen te helpen, maar ik vind het nog belangrijk dat mensen mij, ondanks die camera om mijn nek, aan durven spreken. Mensen zijn vaak bang voor de camera, maar gelukkig niet voor mij ;-). Dus behalve foto’s maken heb ik ook stoelen getild, broodjes gepakt voor iemand in een rolstoel, de weg gewezen en afwas aangepakt.

Al met al was het een gezellig avond. Ondanks de beperkte bewegingsvrijheid en de rijafstand. Met een interessante podcast tijdens de reis terug, kwam ik veilig en voldaan thuis. De volgende Inspiratie Avond is ook niet bepaald om de hoek… maar in Heereveen!

Diana Lewinski over werken met Reuma

Diana Lewinski over werken met Reuma